Haca i mans’ és un projecte desenvolupat per la Fundació Entretantos i finançat per la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València. Pretén reforçar l’ús de la tracció animal i la maquinària i eines manuals sense combustibles fòssils en la producció alimentària actual de l´Horta com una estratègia de desenvolupament de pràctiques agràries que ajuden a mitigar el canvi climàtic.

Per a aconseguir aquest objectiu el projecte organitza diferents activitats.

  1. Itinerari formatiu d’especialització ‘Haca i mans’ en tracció animal i maquinària i eines per a una agricultura sense petroli en l´Horta

Activitat gratuïta, enfocada a llauradors i llauradores que ja tinguen nocions bàsiques i vulguen ampliar els seus coneixements en la matèria. Tindrà tres sessions:

I. Pràctiques, ferramentes i utillatges actuals per al maneig de cultius hortícoles amb tracció animal a l´Horta

Data: 10 de juliol de 2021
Lloc: Foios (València)
Horari: 8h30-13h30
Professorat: Cristóbal Aguilar Castelló i Xavier Baixauli Franco, llauradors de Meliana.

Descarrega el cartell


II. Creació, adaptació i utilització de maquinaria i eines sense petroli per al treball agrícola a l´Horta

Data: 11 de setembre de 2021
Lloc: Poble Nou (València)
Horari: 09h00-14h00
Professorat:
Ramon Gassó Santaulària i Pep Homs Riba, Col·lectiu Eixarcolant (Catalunya)
Germán Císcar, ferrer de La Llosa de Ranes (València)
Alfredo Roig, ferrer de l´Horta de València

Descarrega el cartell

III. El cavall com a opció de treball de futur: benestar, educació i maneig

Data: 25 de setembre de 2021
Lloc: Genovés (València)
Horari: 08h30-20h00

Professorat: Abel Ibáñez Martí, formador titulat amb Diploma europeu de tracció animal.
El 26 de setembre de 2021, se celebrarà al mateix lloc la II Trobada ibèrica de tracció animal, amb taules redones i demostracions. Participa!

Descarrega el cartell

  1. Trobada Haca i mans: Tècniques i ferramentes de futur per a una agricultura descarbonitzada a l´Horta

El 2 d´octubre de 2021 celebrem la Trobada Haca i mans a Poble Nou (València) on podreu conéixer de primera mà experiències i treballs de la tracció animal i la maquinària i eines per a una agricultura descarbonitzada a l´Horta.

  1. Xarxa de mentoratge ‘Haca i mans

Des del projecte Haca i mans volem contribuir a la formació i acompanyament de llauradors i llauradores en l´ús de la tracció animal i la maquinària i eines per a una agricultura sense petroli en l´Horta. Per això col·laborem amb el Servei de Producció ecològica, innovació i tecnologia de la Generalitat Valenciana en la creació un curs d’agricultor/a-tutor/a específic sobre aquests temes. 

La sisena edició del curs d’agricultor/a-tutor/a començarà en setembre 2021, i anirà fins desembre. La temàtica es horticultura ecològica i tracció animal. L’activitat formativa consisteix en la realització de 200 hores de pràctiques en una explotació hortícola agroecològica de la Comunitat Valenciana, i dues jornades teòriques d’un total de 10 hores, la primera com preparatòria de l’activitat, i una altra d’avaluació final.

Les sol·licituds de les persones interessades es podran obtenir en la següent adreça web: http://www.agroambient.gva.es/ca/web/agricultura/formacion

Es presentaran a les Estacions Experimentals Agràries, Oficines Comarcals Agràries (o al correu electrònic: esexag_carcaixent@gva.es). El període de presentació de sol·licituds durarà fins el 10 de setembre de 2021.

Si vols rebre informació sobre les activitats del projecte Haca i mans fes clic en l´enllaç següent.
Correu-e de contacte: mcarrascosa@entretantos.org