Haca i mans’ és un projecte desenvolupat per la Fundació Entretantos i finançat per la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València. Pretén reforçar l’ús de la tracció animal i la maquinària i eines manuals sense combustibles fòssils en la producció alimentària actual de l´Horta com una estratègia de desenvolupament de pràctiques agràries que ajuden a mitigar el canvi climàtic.

Per a aconseguir aquest objectiu el projecte organitza diferents activitats.

  1. Itinerari formatiu d’especialització ‘Haca i mans’ en tracció animal i maquinària i eines per a una agricultura sense petroli en l´Horta

Activitat gratuïta, enfocada a llauradors i llauradores que ja tinguen nocions bàsiques i vulguen ampliar els seus coneixements en la matèria. Tindrà tres sessions:

I. Pràctiques, ferramentes i utillatges actuals per al maneig de cultius hortícoles amb tracció animal a l´Horta

Data: 10 de juliol de 2021
Lloc: Foios (València)
Horari: 8h30-13h30
Professorat: Cristóbal Aguilar Castelló i Xavier Baixauli Franco, llauradors de Meliana.

Descarrega el cartell


II. Creació, adaptació i utilització de maquinaria i eines sense petroli per al treball agrícola a l´Horta


Data: 11 de setembre de 2021
Lloc: Poble Nou (València)
Horari: 09h00-14h00 i 16h00-18h00
Professorat: Per determinar

III. El cavall com a opció de treball de futur: benestar, educació i maneigData: 25 de setembre de 2021
Lloc: Genovés (València)
Horari: 08h30-20h00

  1. Fira demostrativa ‘Haca i mans

El 2 d´octubre de 2021 celebrarem la fira a Poble nou (València) on podreu conèixer de primera mà experiències i treballs pràctics de la tracció animal i la maquinària i eines per a una agricultura sense petroli en l´Horta.

  1. Xarxa de mentoratge ‘Haca i mans

Volem contribuir a la formació i acompanyament de llauradors i llauradores en l´ús de la tracció animal i la maquinària i eines per a una agricultura sense petroli en l´Horta a través de la creació d´una xarxa de mentoratge. Per això recolzem la proposta de curs d’agricultor/a-tutor/a del Servei de Producció ecològica, innovació i tecnologia de la Generalitat Valenciana que proposa a l’alumnat una experiència pràctica específica de la mà d´una persona productora durant dos mesos. Si estàs interessat o interessada en participar, emplena el qüestionari.

Per a rebre informació sobre les activitats del projecte “Haca i mans” inscriu-te AQUÍ

Correu-e de contacte: mcarrascosa@entretantos.org